Polisan Boya'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Her Ses Bir Nefes" adlı sosyal sorumluluk projesi, mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış ünlü kadınları ve erkekleri bir araya getirerek, farklı konseptlerde fotoğraf çalışmaları ile toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konulardaki sosyal sorunları cesur bir şekilde ele almakta ve böylece toplumsal farkındalığı artırarak, kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. "Her Ses Bir Nefes" Projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf sergileri tüm Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi, Kadın Sığınakları, Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınakları'nın kapasitesinin geliştirilmesine, güçlendirilmesine ve TEKSEM (Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi) Tiyatro Grubu’nun oyununun sergilenmesine katkı sağlanmaktadır.
“Sesi Olmayan Kadın” adıyla yayınlanan ve sadece internette 2 milyon kişi tarafından izlenen viral film, “Medya / Ürün ve Servis Diğer” kategorisinde 1 Kristal Elma, “Dijital Reklam /Digital Reklam Kalıpları Kıran Mecra Kullanımı” kategorisinde 1 Gümüş Elma ve “En Yaratıcı Sosyal Sorumluluk Kampanyası” kategorisinde 1 Bronz Elma ödülüne layık görüldü.
“Her Ses Bir Nefes” Projesi’nin 2015 yılında Facebook ve Twitter üzerinden tanıtımı için hazırlanan viral film, reklamcılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Kristal Elma’da dijital kategoride 3 ödül birden alma başarısı gösterdi.
Facebook ve Twitter’ın yeni, videoları otomatik sessiz oynatma özelliğinden faydalanılarak “Sesi Olmayan Kadın” adıyla hazırlanan viral film, sadece internette 2 milyon kişi tarafından izlendi. Tümüyle sessiz olan videoda, bir kadının haykırarak yardım istemesi görülüyor. Kullanıcılar filmin sesiyle oynayıp durumu fark edene kadar videoda ses ikonunun olduğu yerde “O sesini duyuramıyor. Tıpkı Türkiye’de şiddet gören binlerce kadın gibi…” mesajı ekrana geliyor.
Reklamcılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Kristal Elma’da, dijital kategoride 3 ödüle layık görülen “Sesi Olmayan Kadın” filmi, “Medya / Ürün ve Servis Diğer” kategorisinde 1 Kristal Elma, “Dijital Reklam /Digital Reklam Kalıpları Kıran Mecra Kullanımı” kategorisinde 1 Gümüş Elma ve “En Yaratıcı Sosyal Sorumluluk Kampanyası” kategorisinde 1 Bronz Elma ödülüne layık görüldü.
Türkiye genelinde şiddete dayalı kadın trajedileri ve toplumsal kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 8 yıldır sürdürdüğümüz Her Ses Bir Nefes kurumsal sosyal sorumluluk projemizi bu sene söz ve bestesi Polisan’a özel hazırlanmış etkileyici bir müzik ile taçlandırdık. Duy Sesimi, Nefes Ol Bana ana mesajı ile kadınlara karşı fiziksel ve ruhsal şiddet, kadın cinayetleri, kadınlara karşı negatif ayrımcılık gibi kadına karşı her türlü şiddet ve eşitsizliğe dikkat çekmeyi hedeflediğimiz kampanyamızın STK ayağında ise Yeni Başlangıçlar Derneği yer alıyor.
2017 yılında Dr. Berna Hocaoğlu, Dr. Menekşe Alpay ve Dr. Petek Arıoğlu’nun girişimleri ile kurulmuş, kar amaçlı olmayan bu dernek; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın izniyle Psikoterapi Merkezi Atatürk Çocuk Destek Merkezi’ni (ÇODEM) hayata geçirdi. Merkezde istismar mağduru kız çocuklarında psikolojik travmaya bağlı ruh hastalıklarının iyileştirilmesi, beden sağlığının desteklenmesi, rehabilitasyon programlarının geliştirilmesi konularında eğitim ve araştırmalar yapılmaktadır. Biz de, ÇODEM renovasyonu ve güçlendirilmesi kapsamında derneğin önemli ihtiyaçlarını karşılayacağız.
Polisan; Kadına karşı her türlü şiddet ve eşitsizlik konusunda kırmızı çizgileri birleştirerek Her Ses Bir Nefes diyor
Polisan Kansai Boya’nın katkılarıyla 7 yıldır sürdürülen “Her Ses Bir Nefes” projesi, tüm Türkiye’de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini yaygınlaştırmayı ve bu bilinci kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor.
Polisan bugüne kadar proje kapsamında Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi, Kadın Sığınakları, Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınakları'nın kapasite geliştirilmesi ve güçlendirilmesine katkı sağladı. Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) oyuncuları ‘Komşuluk Bizde Kalsın’ tiyatro oyununu sahneledi.
2015 yılında Facebook ve Twitter’ın videoları otomatik sessiz oynatma özelliğinden faydalanılarak “Sesi Olmayan Kadın” adıyla hazırlanan viral film, reklamcılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Kristal Elma’da dijital kategoride 3 ödül birden alma başarısı gösterdi. Film, sadece internette 2 milyon kişi tarafından izlendi.
2016 yılında da yine “Sesi Olmayan Kadın” viral filmi ile Dijital’in Oscar’ı ‘MIXX Awards Europe ve MIXX Awards Türkiye’den “Dijital & Mobil Bölümü”nde “Sosyal Medya” kategorisinde ‘’Altın MIXX” ve “Bronz MIXX” ödüllerine layık görüldü.
‘’Kadın Sorunları Kırmızı Çizgimizdir’’ 2018 Yılının Ana Temasını Oluşturuyor
2018 yılında Her Ses Bir Nefes kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ana teması olan ‘’Kadın Sorunları Kırmızı Çizgimizdir’’ ile “Söz konusu kadınsa hayatta hepimizin kırmızı çizgileri ortak olur” ana teması işleniyor. Çocuk gelinler, okutulmayan kız çocukları, kadınlara karşı fiziksel ve ruhsal şiddet, kadın cinayetleri, kadınlara karşı negatif ayrımcılık gibi özetle kadına karşı her türlü şiddet ve eşitsizlik Polisan’ın 2018 yılında radarında olan kadın sorunlarını oluşturuyor.
Polisan Kansai Boya Pazarlama & Kanal Strateji Direktörü Dilek Çolakoğlu, “7 yıldır sürdürdüğümüz ‘Her Ses Bir Nefes’ kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kurumumuzun ticari başarıları kadar hatta daha da üzerinde bizi gururlandıran bir işimiz. Sesini çıkaramayan kız çocuklarının ve kadınların sesleri olabilmek, iyilik hareketlerine duyarlı olup destek verebilmek, seyirci değil gönüllü olmak müthiş bir duygu. Bu sene ‘ Kırmızı Çizgi’ temalı filmimizde Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Altan Erkekli, Mazhar Alanson, Arzum Onan, Zuhal Olcay, Demet Evgar, Şebnem Bozoklu gibi birbirinden başarılı sanatçılar kendi kırmızı çizgilerini ifade ederek ‘Her Ses Bir Nefes’ için ses oldular. Sözkonusu kadınsa eğer, hepimizin kırmızı çizgileri ortak olur diyerek kırmızı çizgilerini birleştirdiler.
Polisan Kansai Boya’dan, Yeni Başlangıçlar Derneği’ne Destek
Proje kapsamında her yıl bir STK’ya destek verdiklerini hatırlatan Çolakoğlu, bu sene henüz çok yeni kurulmuş olan ama bir o kadar inançlı ve heyecanlı doktorlardan oluşan bir derneğe destek olacaklarını dile getirerek, şunları söyledi:
“Yeni Başlangıçlar Derneği, Şubat 2017’de, Dahiliye-Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Hocaoğlu, Psikiyatri Uzmanı Dr. Menekşe Alpay ve Perinatoloji Uzmanı Dr. Petek Arıoğlu’nun girişimleri ile kurulmuş, kar amaçlı olmayan bir dernek… İlk proje olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın izniyle Psikoterapi Merkezi Atatürk Çocuk Destek Merkezi’ni (ÇODEM) kuruyorlar. Burada istismar mağduru kız çocuklarında psikolojik travmaya bağlı ruh hastalıklarının iyileştirilmesi, beden sağlığının desteklenmesi, rehabilitasyon programlarının geliştirilmesi, orta-uzun vadede toplumda travma kaynaklarını en aza indirmek için bilinçlendirme konularında eğitim ve araştırmalar yapılıyor. Başlangıç, taciz, tecavüz ve şiddet mağduru çocuklara sahip çıkılarak travma sonrası yeme bozuklukları, bağımlılık ve başka kişilik bozuklukları ile mücadele edip yaşam kalitelerini ve topluma entegrasyonunu yeni nesil terapi yöntemleri ile sağlanıyor. Polisan Kansai Boya olarak biz de, ÇODEM’in renovasyonu ve güçlendirilmesi kapsamında bazı ihtiyaçlarını karşılayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.“
Polisan Boya’nın kadına yönelik şiddete ve onların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi altıncı yılında, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) oyuncuları işbirliği ile gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında birbirinden farklı sanatçıların kadın sorunlarına karşı çözüm odaklı yaklaşımlarının yer aldığı “Her Ses Bir Nefes 6” Sergisi’nin açılışı ve TEKSEM oyuncularının Komşuluk Bizde Kalsın isimli oyununun galası 18 Kasım’da İstanbul Profilo AVM’de gerçekleşti.
Kadın sorunlarına dur demek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için objektif karşısına geçen kadın ve erkek sanatçıların fotoğraflarıyla oluşan “Her Ses Bir Nefes 6” Sergisi, TEKSEM oyuncuları tarafından sahnelenecek bir oyun ile birlikte, İstanbul’un yanı sıra, Ankara, Bursa, İzmir, Trabzon, Elazığ’da tekrarlanacak.
Meme kanserinde erken teşhisin öneminin anlatıldığı oyunda, 6 yıldan bu yana gerçekleştirilen “Her Ses Bir Nefes” projesinden mesajlar da yer alıyor. Müzikleri Feridun Düzağaç, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil’in üstlendiği oyunda, meme kanserini atlatan kadınlar da misafir oyuncu olarak görev alıyor.
“Her Ses Bir Nefes 6” fotoğraf sergisi, tüm Türkiye’de kadınların maruz kaldığı sorunlara karşı dikkat çekerken, özellikle aile içi şiddete sessiz kalmamanın önemini vurguluyor.
Projeye destek veren isimler şöyle; Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ayda Aksel, Aydan Şener, Aylin Kabasakal, Bekir Aksoy, Deniz Özerman, Derya Alabora, Durul Bazan, İrfan Kangı, Lale Mansur, Oya Aydoğan, Süeda Çil, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın ile TEKSEM oyuncuları Banu Koçak, Can Girgin, Cansu Ahu Bancıoğlu, Duygu Aydın, Ege Ebcin, G. Can Yıldırım, Gamze Elibol, Melike Katırcı, Murat Kanan, Turgut Yavuz, Yaşar Ayvacı.
2015 yılında 5. kez gerçekleştirilen “Her Ses Bir Nefes” Projesi, Türkiye’de kadın sorunlarına karșı, çözüm odaklı toplumsal bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulașılabileceği bilincini yaygınlaștırmak ve bu bilinci kamuoyu ile paylașarak kadınlara destek olmak amacıyla, bu yıl ilk defa erkeklerin de dahil olduğu 58 ünlü sanatçıyı bir araya getirdi.
Son 3 Proje’nin fotoğraflarını çeken Hakan Yüksek bu yıl da Proje’de yer alarak iki konseptte fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. İlk konseptte, tabularla, ön yargılarla, toplumsal baskılarla kendi hayatına hapsolmuş, sıkışmış ve aslında karşılıklı birbirlerini esir eden insanların yüzleri fotoğraflandı.
Çeşitli yaftalar, yıpranan yüzler, şiddet yüzünden kararan çehreler, korkmuş kadın ve erkekler, mutsuz kişiler, yanlış, eksik, zorla yaşanmaya çalışılan hayatların yüzlere yansımasına yer verildi. İkinci konseptte ise, baskılara maruz kalmamış, ön yargılardan kurtulmuş, toplumsal baskıları üzerinde hissetmeyen, tabularından kurtulmuş, zincirlerini kırmış, birlikte yaşamayı öğrenmiş, incitmekten sakınan kadın ve erkek yüzleri fotoğraflandı.
Projeye destek veren isimler şöyle: Alex Tataryan, Ali Biçim, Ali İl, Aret Vartanyan, Aslıhan Güner, Asuman Dabak, Ayşenil Şamlıoğlu, Barış Hayta, Belma Canciğer, Billur Kalkavan, Bora Öztoprak, Burcu Biricik, Burcu Kıratlı, Can Güreler, Cansu Tosun, Cem Kılıç, Ceren Benderlioğlu, Çicek Dilligil, Deniz Özerman, Deniz Sipahi, Ece Üner, Eflatun, Eylül Öztürk, Ezgi Çelik, Filiz Ahmet, Fulya Zenginer, Gökhan Alkan, Gurur Aydoğan, Güneş Emir, Gürgen Öz, Hazım Körmükcü, İpek Tanrıyar, İpek Yaylacıoğlu Usta, Jahan Barbur, Kemal Uçar, Lale Cangal, Lemi Lilozof, Mert Ali İçelli, Murat Serezli, Nazlı Mengi, Nilüfer Açıkalın, Nilüfer Aydan, Oral Özer, Oya Aydoğan, Oya İnci, Özgün, Pamir Pekin, Selda Alkor, Selin Altay, Serkan Ercan, Serkan Şenalp, Soner Arıca, Şebnem Özinal, Ufuk Kaplan, Uğur Karabulut, Yıldız Kültür, Zeyno Günenç, Zuhal Yalçın.
“Her Ses Bir Nefes” Projesi’nin üçüncü yılında, susturulmuș ve sindirilmiș kadınları temsil etmek üzere “kafes’’ konseptiyle fotoğrafları çekilen 55 kadın, fotoğraflarının altında toplumsal cinsiyet eșitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi șiddet, ekonomik bağımlılık gibi konuları içeren güçlü ve cesur mesajlara yer verdiler. Böylece, kadınların maruz kaldığı “kötü, eșitsiz, insanlık dıșı, ayrımcı, baskıcı, eksik” tutumlara dikkat çekerek, kamuoyunda farkındalık yarattılar.
Proje’ye destek veren isimler şöyle: Aslı Omağ, Ayça İnci, Aylin Kabasakal, Ayşe Tolga, Ayşen Batıgün, Ayşen İnci, Aytaç Öztuna, Bennu Yıldırımlar, Betül Arım, Canan Anderson, Ceyda Ateş, Çiğdem Batur, Deniz Alan, Deniz Özerman, Derya Şensoy, Dilek Yorulmaz, Ece Özdikici, Ece Seçkin, Elif Güvendik Nayman, Emel Acar, Emel Çölgeçen, Fotoş Kabasakal, Funda İlhan, Gamze Karaman, Gizem Hatipoğlu, Hande Katipoğlu, Işıl Reçber, İpek Tanrıyar, Meltem Miraloğlu, Merve Oflaz, Nuray Sayarı, Oya İnci, Özge Gürel, Özlem Özçelik, Pelin Çini, Pelin Ermiş, Pelin Öztekin, Pınar Ergüner, Seda Akgül, Seda Demir, Selin Altay, Selin Ortaçlı, Şahika Ercümen, Şenay Akay, Tanem Sivar, Taylan Kümeli, Tuğçe Özbudak, Yağmur Tanrısevsin, Yasemin Özilhan, Yeşim Salkım, Zuhal Yalçın.
“Her Ses Bir Nefes” Projesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ne özel olarak 66 ünlü kadın, kadına yönelik şiddete “hayır” demek ve toplumsal birlik oluşturmak için bir araya geldiler. Ünlüler, şiddet kelimesi karşısında ağladılar, haykırdılar, çığlık attılar, şiddet duygusunu içtenlikle objektife yansıttılar ve tepkilerini gösterdiler.
Proje’ye destek veren isimler şöyle: Alanur Özalp, Aslı Omağ, Aslıhan Güner, Ayça İnci, Ayçin İnci, Aydan Kaya, Aylin Kabasakal, Ayşe Ertaş, Ayşenur Yazıcı, Ayşin Zeren, Ayten Uncuoğlu, Bedia Ener Öztep, Bennu Yıldırımlar, Berrak Kuş, Betül Arım, Buket Dereoğlu, Burçin Abdullah, Ceren Soylu, Deniz Özerman, Derya Alabora, Derya Artemel, Dilek Yorulmaz, Duygu Şen, Eda Özerkan, Elif Güvendik Nayman, Emel Çölgeçen, Fulya Zenginer, Gizem Soysaldı, Gülçin Çakır, Hande Doğandemir, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Hülya Uğur, Işıl Reçber, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Larissa Gacemer, Mehtap Bayri, Melike Öcalan, Merve Oflaz, Nalan Aksoy, Nazlı Tolga, Nazlı Tosunoğlu, Nermin Denizci Taşpınarlı, Neslihan Yeldan, Nilüfer Aydan, Oya Aydoğan, Özge Borak, Özge Uzun, Pelin Akil, Pınar Altınok, Selin Altay, Sibel Bilgiç, Simge Defne Çelik, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Şebnem Sungur, Tuğçe Özbudak, Tuluhan Tekelioğlu, Ufuk Kaplan, Zahide Yetiş, Zeynep Alasya, Zeynep Mansur, Zeynep Tunuslu, Zeynep.
“Her Ses Bir Nefes” Projesi kapsamında ikincisi düzenlenen fotoğraf sergisinde objektif karşısına geçen 59 sanatçı iki farklı konsept için poz verdiler.
İlk konseptte puslu ve kirli bir camın ardından bakan sanatçılar, toplum dışına itilmiş, susturulmuş ve baskılanmış kadını simgelerken; kadının bireysel engellenmelerini özgür ve doğal ifadeleriyle anlattılar. İkinci konseptte ise, ağın içinde poz veren sanatçılar kadının engellendiğini dile getirirken, bu sorunun toplumsal bir bilinçle ve eğitim ağıyla çözülebileceğini ifade ettiler. Kadın sorunlarının aslında tek tek yaşanmadığını, adeta balık ağına yakalanan ve yine toplumsal engeli hisseden kadının yalnız olmadığını, bunun aynı zamanda toplumsal bir yara olduğunu gözler önüne serdiler.
Proje’ye destek veren isimler şöyle: Alanur Özalp, Aslı Omağ, Aslıhan Güner, Ayça İnci, Ayçin İnci, Aydan Kaya, Ayşe Ertaş, Ayşenur Yazıcı, Ayşin Zeren, Ayten Uncuoğlu, Bedia Ener Öztep, Bennu Yıldırımlar, Berrak Kuş, Berrin Aktuğ, Betül Arım, Buket Dereoğlu, Burçin Abdullah, Ceren Soylu, Deniz Özerman, Derya Alabora, Derya Artemel, Duygu Şen, Eda Özerkan, Elif Güvendik Nayman, Fulya Zenginer, Gizem Soysaldı, Gülçin Çakır, Hande Doğandemir, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Hülya Uğur, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Mehtap Bayri, Melike Öcalan, Merve Oflaz, Nalan Aksoy, Nazlı Tolga, Nazlı Tosunoğlu, Neslihan Yeldan, Oya Aydoğan, Özge Borak, Özge Uzun, Pelin Akil, Pınar Altınok, Selin Altay, Sibel Bilgiç, Simge Defne Çelik, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Şebnem Sungur, Tuluhan Tekelioğlu, Ufuk Kaplan, Zahide Yetiş, Zeynep Alasya, Zeynep Mansur, Zeynep Tunuslu, Zeynep Turan.
Polisan Boya'nın katkılarıyla ilk kez gerçekleştirilen, proje tasarımı ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği "Her Ses Bir Nefes" Projesi, mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 57 ünlü kadını bir araya getirdi. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliğinin teknik destek verdiği Proje’nin fotoğrafları Serhat Hayri (Studio Plus) ve Tayfun Çetinkaya (Bird Office) tarafından çekildi.
Fotoğraf çalışması için her sanatçı iki farklı konsept için poz verdi. İlk konseptte yüzlerini stretch filmle kapatan sanatçılar susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelerken ikinci konseptte sessiz çığlıklarıyla tek nefes oldular. 57 ünlü kadın fotoğraflarını toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konulardaki cesur sosyal mesajları ile destekledi.
Proje’ye destek veren isimler şöyle: Açelya Akkoyun, Akasya Asıltürkmen, Aslı Omağ, Ayça İnci, Aydan Kaya, Aydilge, Ayşe Ertaş, Ayşen İnci, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Betül Arım, Betül Demir, Billur Kalkavan, Birsen Dürülü, Ceren Taçan, Deniz Özerman, Deniz Pulaş Akkartal, Didem Balçın, Didem İnselel, Didem Soydan, Dilek Yorulmaz, Duygu Yetiş, Ebru Üstüntaş, Ece Gürsel, Ece Uslu, Elif Güvendik, Emel Çölgeçen, Fatoş Kabasakal, Fulya Zenginer, Goncagül Sunar, Grup Hepsi, Güneş Emir, İncilay Şahin, İpek Tanrıyar, Lale Cangal, Melis Sökmen, Meltem Sırtıkara, Mine Çayıroğlu, Mine Tugay, Nilbanu Engindeniz, Oya İnci, Özge Borak, Pelin Akil, Pelin Batu, Sacide Taşaner, Sedef İybar, Sevtap Ünal, Sinem Güven, Sumru Yavrucuk, Şebnem Özinal, Şule Erden, Türkü Turan, Yasemin Hadivent, Yasemin Öztürk, Yeşim Gül, Zeliha Sunal, Zeynep Mansur.
Sitemizin işlemesini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Polisan Kansai Çerez Aydınlatma Metni'ni incelemenizi rica ederiz.