Kristal Elma'dan 3 Ödül

Polisan Boya'ya Kristal Elma'dan 3 Ödül

Polisan Boya’nın, kadına yönelik şiddete ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 5 yıldır devam ettirdiği “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesinin bu yılki tanıtımı için hazırlanan viral film, reklamcılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Kristal Elma’da dijital kategoride 3 ödül birden alma başarısı gösterdi.

“Sesi Olmayan Kadın” adıyla yayınlanan ve sadece internette 2 milyon kişi tarafından izlenen viral film, “Medya / Ürün ve Servis Diğer” kategorisinde 1 Kristal Elma, “Dijital Reklam /Digital Reklam Kalıpları Kıran Mecra Kullanımı” kategorisinde 1 Gümüş Elma ve “En Yaratıcı Sosyal Sorumluluk Kampanyası” kategorisinde 1 Bronz Elma ödülüne layık görüldü.

Polisan Boya’nın katkılarıyla kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için beş yıldan bu yana gerçekleştirilen “Her Ses Bir Nefes” projesinin tanıtımı bu yıl Facebook ve Twitter üzerinden yapıldı.

Polisan Boya’nın katkılarıyla kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için beş yıldan bu yana gerçekleştirilen “Her Ses Bir Nefes” projesinin tanıtımı bu yıl Facebook ve Twitter üzerinden yapıldı. Facebook ve Twitter’ın yeni, videoları otomatik sessiz oynatma özelliğinden faydalanılarak “Sesi Olmayan Kadın” adıyla hazırlanan film sadece internette 2 milyon kişi tarafından izlendi. Film, sosyal medyada paylaşılırken, hararetle tartışıldı. Tümüyle sessiz olan videoda, bir kadının haykırarak yardım istemesi görülüyor. Kullanıcılar filmin sesiyle oynayıp durumu fark edene kadar videoda ses ikonunun olduğu yerde “O sesini duyuramıyor. Tıpkı Türkiye’de şiddet gören binlerce kadın gibi…” mesajı ekrana geliyor.

Kristal Elma’da 3 Ödül Birden

Film, reklamcılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Kristal Elma’da, dijital kategoride 3 ödüle layık görüldü. “Sesi Olmayan Kadın” filmi En Yaratıcı Sosyal Sorumluluk Kampanyası, Digital Reklam Kalıpları Kıran Mecra Kullanımı ve Ürün/Servis Kategorisi’nde ödülleri topladı.

Polisan Holding adına Polisan Boya Pazarlama & Kanal Strateji Direktörü Dilek Çolakoğlu yaptığı açıklamada, Kristal Elma’da 3 ödül birden almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Dünyada ve Türkiye’de günümüzde acı bir gerçek olarak kabul edilen ‘kadına şiddet’, toplumsal sorumluluğumuz doğrultusunda dikkat çekmek istediğimiz başlıca konular arasında geliyor. Polisan Holding olarak bir ülkenin kadınlarının sahip olduğu bireysel özgürlüklerin tüm dünyanın kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığını düşünüyor ve bu özgürlüğü engelleyen ‘kadına şiddet’ kavramına olabildiğince dikkat çekmeye özen gösteriyoruz. Beş yıldır sürdürdüğümüz “Her Ses Bir Nefes” Kurumsal Sosyal Sorumluluk projemizin sektörümüzde ve diğer sektörlerde, kadına şiddete ve sorunlarına dikkat çekmeye yönelik yapılan sosyal sorumluluk projelerinin üretilmesinde öncülük etmesi bizim için gurur kaynağı ve mutluluk verici. Kadına karşı şiddete sesimizi yükseltmeye bundan sonra da devam edeceğiz.”

Her Ses Bir Nefes Projesi

Polisan Boya’nın katkılarıyla beşinci yılına giren “Her Ses Bir Nefes” projesi, tüm Türkiye’de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini yaygınlaştırmayı ve bu bilinci kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor. Proje kapsamında düzenlenen sergilerde, Türkiye’nin tanınmış sanatçıları belirli bir tema çerçevesinde kamera karşısına geçiyor. Proje ile Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınaklarının kapasitesinin geliştirilmesine, güçlendirilmesine ve TEKSEM (Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi) Tiyatro Grubu’nun oyununun sergilenmesine katkı sağlanıyor.

 

Sitemizin işlemesini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Polisan Kansai Çerez Aydınlatma Metni'ni incelemenizi rica ederiz.