Selülozik boya genellikle mobilyalarda kullanılan cila mantığıyla uygulanan bir boya türüdür. Boya yapıldıktan sonra son kat boya uygulaması olarak yapılır. Selülozik boya sayesinde uygulama yapılan yüzey daha canlı ve parlak görünür. Bu uygulama, boyanın dayanıklılığını ve örtme gücünü de artırır. Özellikle keskin renk geçişlerinde selülozik boya hayat kurtarıcı bir malzeme olarak örtücülüğü artırır. Peki, ev dekorasyonu alanında en çok kullanılan boya çeşitlerinden olan selülozik boyaları nasıl kullanmalısınız? İşte bilmeniz gereken püf noktaları..
Mobilyacılık ve metal endüstrisinde en çok kullanılan boya türlerinden olan selülozik boya, tinerle inceltilerek kullanılan bir boyadır. İnceltme işleminde ise selülozik tiner ile inceltme yapılması gerekir. Boya üzerine atılan koruyucu bir tabaka etkisi gösteren selülozik boya, ev tasarımı alanının olmazsa olmazlarındandır. Genellikle dış mekânlarda uygulanması uygun görülen selülozik boyalar, yoğun kokuları sebebiyle iç mekânlarda insan sağlığına zararlı olabilir. Bu nedenle açık havada uygulama yapılması önerilir. İç ortamlarda kullanılacağı zaman şart mekânın havalandırılması gerekir.
Selülozik boya sık darbe alan, çizilmeye eğilimli olan tüm yüzeylerde uygulanabilir. Özellikle kapı, pencere kenarları, kapı sövesi, metal ve ahşap yüzeyler, selülozik boyaların en sık kullanıldığı alanlardır. Mobilyalara sıklıkla uygulanan selülozik boyalar, ahşap ev eşyalarında uygulanmak için de uygundur. Güçlü kimyasal bileşenler içeren selülozik boya çeşitlerinin ham maddesi pamuk ve ağaçtan elde edilir. Bununla birlikte alkol ve çeşitli ait bileşenleri selülozik boyayı meydana getiren temel unsurlardır. Cila ve vernik gibi malzemelerle aynı özelliklere sahip olan selülozik boya daha çok darbeli ve çizikli alanlara uygulanır.
Tercih ettiğiniz çeşide göre selülozik boyanın kullanımı değişebilir. Hızlı kuruyan ve son kat boya olarak da tabir edilen selülozik boyalar, dayanıklı ve dirençli yüzeyler oluşturmak için tüm ahşap yüzeylere uygulanabilir. PVC yüzeylerin tamirinde de kullanılan selülozik boyayı, mobilyaların ya da diğer yıpranmış yüzeylerin onarımında tercih edebilirsiniz. Yüzeyde çizilme meydana geldiyse boya uygulaması yaptıktan sonra selülozik boya uygulayabilirsiniz. Özellikle ahşap ve PVC yüzeyler için tasarlanan Polisan Selülozik Boya çeşitlerine göz atabilir, dilediğiniz yüzeye kolaylıkla selülozik boya uygulayabilirsiniz. Uygulamayı kolaylaştıran püskürtme tabancasını da Polisan’dan satın alabilir, ekonomik ve kaliteli bir çözüm elde edebilirsiniz.
Sitemizin işlemesini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Polisan Kansai Çerez Aydınlatma Metni'ni incelemenizi rica ederiz.