Mantolama Nedir

mantolama-nedir-isi-yalitimi-nasil-yapilir

Dış Cephe Isı Yalıtım Malzemeleri

Binaları çevresel koşullara karşı korumak ve yapıların kullanım ömrünü uzatmak için su yalıtımı ve ısı yalıtımı gibi farklı izolasyon uygulamaları yapılır. Bu uygulamalar arasında bulunan dış cephe ısı yalıtımı, bina dış yüzeyinin yalıtım malzemeleriyle kaplanması uygulamasıdır. Mantolama olarak da bilinen bu uygulama; kış aylarında ısı kaybının önüne geçmek, yaz aylarında ise ısı geçişinin engellenmesi amacıyla yapılır. Doğru ve kaliteli yalıtım malzemeleriyle yapılan dış cephe ısı yalıtımı, ısınma ve serinleme ihtiyacı için harcanan enerji miktarını önemli ölçüde azaltır.

Neden Dış Cephe Kaplama Yaptırmalısınız?

Isı yalıtımı yapılan bir binada hava akımı ve terleme olmayacağı için konutlarda konforlu bir yaşam alanı elde edilir. Dış cephe ısı yalıtımı, ısınma ve serinleme amacıyla harcanan enerjiyi azaltarak yüklü miktardaki faturalardan tasarruf edilmesini sağlar. Yakıt tüketiminin azalmasına paralel olarak gaz emisyonu seviyesi de düşer. Bu ise günümüzün en büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunur. Isı yalıtımının tüm bu faydalarına ek olarak konut duvarlarında, yoğuşma kaynaklı meydana gelen rutubet, küf ve mantar oluşmasının önüne geçilir.  mantolama-nedir-nasil-yapilir-polisan

Polisan, binaların yapısal ihtiyaçlarını gözeten Exelans Enerji Isı Yalıtım Sistemleri ile, ısı yalıtımı konusunda yenilikçi ve fonksiyonel çözümler sunar. Polisan’ın ürün yelpazesinde; yalıtım levhalarından yapıştırma harçlarına, su itme özelliği bulunan sıvadan düzeltme macununa kadar ihtiyaç duyulan her ürün bulunur. Siz de binanızın ısıtma ve soğutma için harcadığı enerji miktarını düşürmek istiyorsanız, Polisan’ın web sitesinden dış cephe ısı yalıtım malzemeleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Konut Alım, Satım ve Kiralama İşlemlerinde Yeni Dönem: Enerji Kimlik Belgesi

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde konut alım, satım ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi düzenleme şartı aranır. Bu belgenin alınması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve binalarda enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması amacıyla zorunludur. Enerji Kimlik Belgesi edinmek isteyen bina sahipleri ve yöneticiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yetkilendirdiği danışmanlık şirketlerine başvurarak bu belgeyi alabilir. Ancak bu durum karar alma sürecinde çoğunlukla kat malikleri ve bina yönetimi arasında bazı sorunlara yol açar.

Şekerbank, Polisan Boya ile yaptığı iş ortaklığıyla enerji tasarrufuna yönelik ihtiyaçların karşılanması adına 18 ay vadeye kadar %0 faiz oranıyla kredi imkânı sunar. Enerjiyi koruyan EKO kredi ile her konut sahibi kendi borcundan sorumlu tutulur. Böylece apartman yönetimi ve kat malikleri arasında hiçbir problem yaşanmaz. Şekerbank ile çözüm ortağı olan Polisan Boya; konutlarda enerji tüketiminin azaltılması, enerjinin verimli kullanılması ve çevrenin korunmasına destek olur. Aynı zamanda alınması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi hizmetini de ücretsiz bir şekilde sunar. Eğer siz de EKO Kredi’nin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız Türkiye genelindeki Şekerbank şubelerine veya Polisan bayilerine başvurabilirsiniz.

Sitemizin işlemesini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Polisan Kansai Çerez Aydınlatma Metni'ni incelemenizi rica ederiz.